Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vīrietis, kas dienu iepriekš Francijā noslepkavoja vēstures skolotāju, kurš audzēkņiem bija demonstrējis pravieša Muhameda karikatūras, ir 18 gadus vecs, Maskavā dzimis čečens, sestdien pavēstījusi prokuratūra.

Šī gada sākumā 2002. gadā dzimušajam Krievijas pilsonim Francija bija piešķīrusi bēgļa statusu, un iepriekš viņš nebija nonācis drošības dienestu redzeslokā.

Pašu uzbrucēju sašāva policija, un no gūtajiem ievainojumiem viņš vēlāk mira.

Kā ziņots, uzbrukumu, kas notika ap pulksten 17 Konflānā-Sentonorīnā, varasiestādes izmeklē kā "slepkavību, kas saistīta ar teroristisku organizāciju".

Savukārt mediji ziņo, ka slepkava, kas savam upurim nocirta galvu, nozieguma brīdī skandējis islāma ekstrēmistu iecienītu saukli "Allāhu akbar" ("Dievs ir dižens").

Pirms slepkavības 47 gadus vecajam skolotājam, kas stundā par vārda brīvību oktobra sākumā bija audzēkņiem demonstrējis karikatūras par musulmaņu pravieti Muhamedu, tikuši izteikti draudi, vēsta prokuratūra.

Kāda skolēna tēvs bija paudis neapmierinātību ar skolotāja rīcību sociālajos tīklos un sūdzējies skolas vadībai.

Tajā pašā laikā kāda cita skolēna tēvs sabiedriskajam radio "France Inter" stāstījis, ka pirms karikatūru demonstrēšanas skolotājs esot piedāvājis skolēniem musulmaņiem iziet no klases.

Viņš piebildis, ka skolotājs nav izrādījis augstprātību vai necieņu.

Pēc slepkavības noziedznieki upura foto publicējuši timeklī, pievienojot parakstu: "Es nonāvēju vienu no jūsu elles suņiem, kas uzdrošinājās nonievāt Muhamedu."

Saistībā ar slepkavību līdz šim aizturētas vēl deviņas personas, tostarp slepkavas radinieki un kāda skolēna vecāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!