Foto: LETA
Francijas policija otrdien aizturēja 12 aizdomās turētos saistībā ar divu studentu nolinčošanu, kura notika pagājušo piektdien un ir šokējusi valsti.

Apmēram 10 cilvēku, kas bija bruņojušies ar āmuriem, beisbola nūjām un nažiem, piektdien parkā Grenobles priekšpilsētā Eširolā noslepkavoja Kevinu Nubisi un Sofjanu Tadburtu. Nubisi saņēma septiņus vai astoņus dūrienus, bet viņa draugs Tadburts tika sadurts 30 reizes. Abi upuri bija 21 gadu veci.

Slepkavība izraisīja sašutumu Francijā. Valsts prezidents Fransuā Olands pirmdien ieradās Grenoblē, lai apmeklētu upuru tuviniekus. Grenobli apmeklēja arī iekšlietu ministrs Manuels Valss, kas otrdien nosodīja notikušo slaktiņu un solīja, ka slepkavas tiks atrasti.

Trīs aizdomās turētie, par kuriem izmeklētāji izrādījuši vislielāko interesi un kas ir iepriekš sodīti par vardarbīgiem noziegumiem, vēl bēguļo, reportieriem paziņoja prokurors Žans Ivs Kokijā.

Trešdien vietējā mošejā ir paredzētas Nubisi un Tadburta bēres. Otrdienas vakarā apmēram 10 tūkstoši cilvēku piedalījās abu upuru piemiņai veltītā gājienā, klusēdami nesot plakātus ar viņu fotogrāfijām un baltus balonus.

Lielākā daļa no otrdien Grenoblē aizturētajiem ir vecumā no 18 līdz 21 gadam un iepriekš sodīti. Neviens nav atzinis savu vainu šajā noziegumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!