Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pāvests Francisks ceturtdien ikgadējā uzrunā diplomātiem Vatikānā kritizēja valsts līderus par viņu neieklausīšanos jauniešos, kuri mudina uz globālu rīcību klimata pārmaiņu apturēšanai, raksta aģentūra AFP.

Francisks uzsvēris, ka par spīti starptautiskās sabiedrības atturīgajai reakcijai klimata pārmaiņas ir "visu raizes". "Daudzi jaunieši kļuvuši aktīvi, cenšoties piesaistīt politisko līderu uzmanību klimata pārmaiņu problēmai. Rūpēm par mūsu kopējām mājām būtu jābūt visu raizēm," viņš norādījis.

"Diemžēl sarunu par šo ārkārtas stāvokli ekoloģijā nav pārņēmusi starptautiskā politiskā vide, kurā atbildes globālu problēmu raisītiem izaicinājumiem, tostarp klimata pārmaiņām saglabājas vājas un rada lielas bažas," atzīmējis Francisks.

Kopš stāšanās amatā 2013. gadā cienīgtēvs vairākkārt aicinājis uz aktīvāku rīcību vides saglabāšanā. Pērn aprīlī viņš arī tikās ar Grētu Tūnbergu, kura uzsāka plašo jauniešu kustību "Piektdienas nākotnei", kuru ietvaros piektdienās rīko un arī citus aicina organizēt protestus aicinot pieņemt lokālus un globālus likumus klimata pārmaiņu apturēšanai, kādos līdz šim piedalījušies jau miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!