Ap 250 Francijas antiglobālistu līdera Žozē Bovē piekritēju pirmdien īslaicīgi ieņēma muzeju, kas veltīts valsts prezidentam Žakam Širakam, un atstāja ērkšķu vainagu, kas simbolizē Francijas likteni lauksaimniecības subsīdiju atcelšanas gadījumā.
Antiglobālistu grupa vispirms sarīkoja pikniku muzeja pagalmā, bet pēc tam iekļuva ēkā un atstāja ērkšķu vainagu, kurš simbolizē, "kas notiks ar Franciju, ja tā padosies Pasaules tirdzniecības organizācijai", paziņoja Bovē vadītās franču lauksaimnieku savienības preses sekretāre Brižita Alēna.

Grupu vēlāk mierīgi izklīdināja policija.

50 gadus vecais Bovē ir kļuvis bēdīgi slavens visā pasaulē ar akcijām pret "McDonald's" restorāniem. Tradicionālajā 14.jūlija amnestijā sakarā ar Bastīlijas ieņemšanas dienas svinībām prezidents Širaks par četriem mēnešiem samazināja Bovē 10 mēnešu cietumsodu, kas piespriests par ģenētiski modificētu sēklu un ražas iznīcināšanu.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis jūnijā vienojās radikāli reformēt lauksaimniecības subsīdiju sistēmu, kura pastāv jau četrus gadu desmitus un patērē apmēram 40 procentus no ES budžeta. No 2005.gada saražotās lauksaimniecības produkcijas apjoms vairs netiks saistīts ar subsīdijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!