Foto: Publicitātes foto
Francijas Centrālā izlūkošanas pārvalde piespiedusi neatkarīgā interneta resursa "Wikipedia" autoru izdzēst rakstu par slepenu militāro objektu valsts dienvidos, bet vēlāk ieraksts gan ir atjaunots, vēsta "Itar Tass", atsaucoties uz interneta enciklopēdijas uzturētāju paziņojumu.

Pirmo reizi Francijas izlūkdienests pieprasījis dzēst rakstu par militāro sakaru objektu marta sākumā. Izlūkdienests apgalvojis, ka 2009.gadā izveidotais raksts satur slepenu informāciju un šādu ziņu publicēšana ir kriminālsodāma. Toreiz "Wikipedia" uzturētāji atteicās dzēst rakstu, pieprasot papildu informāciju par radušos situāciju.

Francijas izlūkdienests plašākus paskaidrojumus nav sniedzis, bet gan atkārtoti pieprasījis dzēst visu rakstu. Marta nogalē franču izlūki sazinājušies ar vienu no interneta enciklopēdijas brīvprātīgo palīgu, kas dzīvo Francijā, un aicinājuši viņu izmantot savas administratora tiesības un dzēst ierakstu.

"Draudu dēļ viņš ierakstu izdzēsa," "Wikipedia" paziņojumu citē "Itar Tass". Taču pēc tam kāds enciklopēdijas uzturētājs, kurš dzīvo Šveicē, rakstu atkal atjaunojis.

Francijas likumsargi pagaidām atturas komentēt šo situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!