Foto: AFP/Scanpix
Divas trešdaļas Žana Lika Melenšona (attēlā) atbalstītāju kreisā politiķa kampaņas interneta vietnē norādījuši, ka prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā urnās nemetīs derīgus biļetenus, raksta "Politico".

Galēji kreiso Francijas prezidenta kandidātu Melenšonu vēlēšanu pirmajā kārtā atbalstīja 19,6 % vēlētāju, viņam kļūstot par ceturto atbalstītāko kandidātu.

Otrajā kārtā piedalās divi vislielākā atbalsta saņēmēji centriskais proeiropeiskais Emanuels Makrons un galēji labējā spēka "Nacionālās frontes" pārstāve Marina Lepēna. Savukārt trešā lielākā atbalsta saņēmējs Fransuā Fijons, kā arī sociālistu pārstāvis Benuā Hamons aicinājuši savus vēlētājus atbalstīt Makronu, bet Melenšons atteicies paust Makronam atbalstu, vienlaikus aicinot neatbalstīt Lepēnu.

Lai gan Melanšons nav devis saviem vēlētājiem tiešu norādi, ko darīt vēlēšanu otrajā kārtā, viņš savas kampaņas interneta vietnē prasījis viņu viedokli. No aptuveni 243 000 aptaujas dalībnieku 36 % norādījuši, ka urnās metīs tukšu biļetenu, bet 29 % atklājuši, ka atturēsies no dalības vēlēšanās. Tikai 35 % norādījuši, ka otrajā kārtā atbalstīs Makronu. Aptauja nemaz nepieļāva izvēlēties iespēju atbalstīt Lepēnu, uzsver "Politico".

Tikmēr kompānijas "Kantar Sofres Onepoint" aptauja iezīmējot pavisam citādu Melenšona atbalstītāju viedokli par izvēli otrajā vēlēšanu kārtā. Tajā 52 % norādījuši, ka balsos par Makronu, 17 % – par Lepēnu, bet 31 % no dalības vēlēšanu otrajā kārtā atturēšoties.

Francijas prezidenta vēlēšanu otrā kārta notiks 7. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!