Foto: stock.xchng

Francijas tiesa par vainīgu diskriminācijā ceturtdien atzinusi lidsabiedrību "Air France", jo tās darbinieki no reisa uz Izraēlu izsēdinājuši Palestīnas atbalstītāju, par to, ka viņa nav ebrejiete, atsaucoties uz tiesas secinājumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiesa lēmusi, ka lidsabiedrībai sodos un zaudējumu atlīdzībās būs jāsamaksā 13 000 eiro (9050 lati).

Incidents notika 2012. gadā aprīlī, kad simtiem palestīniešu atbalstītāju mēģināja lidot uz Izraēlu un doties uz okupētajām Rietumkrasta teritorijām. Neilgi pirms lidmašīnas pacelšanās pie 30 gadu vecās studentes Horias Ankūras pienācis "Air France" darbinieks un vaicājis, vai viņai ir Izraēlas pase un vai viņa ir ebrejiete. Sieviete atbildējusi noliedzoši un tika izraidīta no lidmašīnas.

Francijas tiesa secināja, ka šis ir klajs rasu diskriminācijas gadījums.
Spriedumam gan nepiekrīt lidsabiedrība, kas sola lēmumu pārsūdzēt. "Air France" skaidro, ka sieviete bijusi iekļauta Izraēlas nevēlamo personu sarakstā, bet tas pamanīts tikai pēdējā brīdī pirms pacelšanās. Tāpēc kompānija lūgusi sievieti atstāt lidaparātu saskaņā ar starptautisko konvenciju, kas atļauj lidsabiedrībām nepārvadāt pasažierus, kas nav vēlami ceļojuma galamērķī.

Tomēr lidsabiedrības kļūda ir tā, ka darbinieks sievietei jautājis par viņas etnisko piederību, padarot to par redzamu iemeslu viņas izsēdināšanai, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!