Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Paturot spēkā stingros Covid-19 pandēmijas karantīnas ierobežojumus, Francijas iedzīvotājiem turpmāk tomēr būs atļauts pamest mājas, lai no patversmēm adoptētu mājdzīvniekus, sestdien pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Šāds lēmums pieņemts, atsaucoties Dzīvnieku aizsardzības biedrības (SPA) aicinājumam. Lēmums stāsies spēkā ceturtdien. Atbilstoši karantīnas režīma stingrajām prasībām SPA pirms trim nedēļām sabiedrībai slēdza 62 centrus.

Pirmdien SPA aicināja varasiestādes pārskatīt jautājumu, norādot, ka daudzi patversmju iemītnieki gaida uz jaunām mājām un ka patversmes ir pārapdzīvotas.

Valdība nolēmusi "ar iecietību raudzīties uz braucieniem, lai no patversmēm adoptētu mājdzīvniekus", pavēstīja iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs. Mājdzīvnieki adoptēšanai būs jāizraugās tīmeklī, bet doties uz patversmi pēc izraudzītā mājas mīluļa varēs viens cilvēks.

"Šādā ceļā tiks respektēti noteikumi un glābtas daudzu dzīvnieku dzīvības," norādīja ministrija.

Lai mazinātu koronavīrusa izplatības riskus, Francijā ieviesti stingri karantīnas ierobežojumi. Atbilstoši jaunākajiem datiem Francijā no dzīves aizgājuši vairāk nekā 13 000 Covid-19 slimnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!