Foto: Reuters/Scanpix
Freitālē, kas kļuvusi pazīstama ne tikai Vācijā, bet arī visā Eiropā ar protestiem pret patvēruma meklētāju izmitināšanu, pirmdien agri no rīta uzspridzināta kreiso ekstrēmistu partijas "Die Linke" ("Kreisie") politiķa automašīna.

"Die Linke" vietējās nodaļas priekšsēdētājs Mihaels Rihters ziņu vietnei MOPO24 paudis pārliecību, ka sprādzienu organizējuši labējie ekstrēmisti.

"Esmu organizējis patvēruma meklētāju atbalsta pasākumus pilsētā," norādīja Rihters. "Esmu [neonacistu] mērķu saraksta pašā augšgalā."

Tomēr pagaidām nav konkrētu pierādījumu, ka ar šo noziegumu būtu saistīti galēji labējie.

Rihters jau pirms uzbrukuma vairākkārt saņēmis draudus, un pirmdien ap plkst.0.45 viņu pamodināja sprādziena troksnis.

Sprādziens bija tik spēcīgs, ka nodarījis bojājumus arī automašīnām, kas atradās vairākus metrus no Rihtera "Volkswagen Polo".

Freitāle atrodas Drēzdenes pievārtē, un tā izpelnījusies plašu mediju uzmanību ar pilsētiņā notiekošajiem protestiem pret patvēruma meklētāju izmitināšanu.

Apvienība "Drēzdene bez nacistiem" savā "Facebook" lapā norādījusi, ka Rihters ir viens no Pieņemšanas un iecietības organizācijas "sejām" un ka viņš mēnešiem pūlējies atbrīvot Freitāles ielas no "nacistu hegemonijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!