Internetā izplatītā kaujas video redzams uzbrukums Ukrainas spēku aizsargātajai Doņeckas lidostai no prokrievisko kaujinieku puses.

Ierakstā redzams, kā skaidrā krievu valodā runājoši kaujinieki dodas uzbrukumā Doņeckas lidostai, liekot lietā triecienšautenes, ložmetējus, granātmetējus un tankus.

Kāds karotājs kadrā pateicas Ukrainas armijai par pamestu kājnieku kaujas mašīnu, norādot ka "Ukrainas armija turpina apbruņot "Doņeckas Tautas Republiku".

Video redzams, ka kaujinieki, kurus vada komandieris "Givi" un viņam pakļautais "Motorola", iekļuvuši lidostas teritorijā. "Givi" apgalvo, ka viņa spēki jau "pilnībā kontrolē lidostu".

Fotoaģentūrās pieejamie attēli no šīs pašas kaujas liecina, ka vismaz daļa video uzņemta pašā oktobra sākumā.

Vēstīts, ka "Givi" ir pazīstams ar saviem "dzelzs nerviem", bet "Motorola" kā pirmais pašpasludinātajā "Doņeckas Tautas Republikā" oficiāli salaulātais precinieks.

Pēdējā laika sīvākās kaujas Ukrainā notiek ap Doņeckas lidostu. Pilsētā regulāri dzirdami artilērijas šāvieni, bet no lidostas puses, kuru aizsargā Ukrainas karavīri, paceļas dūmu mutuļi. Lidosta tiek vērtēta kā stratēģiski nozīmīgs objekts, kura nonākšana kaujinieku rokās sniegtu tiem ievērojamas priekšrocības.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!