Foto: AFP/Scanpix

Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels pēc tikšanās ar ASV diplomātiem guvis apstiprinājumu, ka ASV ieinteresēta vienotā Eiropā un NATO, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Mēs visi bijām apjukuši dažādajos jaunās ASV administrācijas izteikumos," paudis Gabriels, kurš aizvadītajā nedēļā ticies ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu un valsts sekretāru Reksu Tilersonu. "Abi – ASV viceprezidents Pens un viņa kolēģis Tilersons – lika skaidri noprast, ka viņu interesēs ir vienota Eiropa un sadarbība ar NATO partneriem."

Gabriels arī aicinājis Vācijas un Eiropas amatpersonas doties uz ASV, lai "stabilizētu kontaktus".

Iepriekšēja ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas laikā, Vācija bija viens no galvenajiem ASV sabiedrotajiem Eiropā, taču kopš Trampa nākšanas pie varas, attiecības pasliktinājušās.

Jau ziņots, ka intervijā laikrakstiem "Bild" un "The Times" Tramps pauda, ka NATO ir novecojusi alianse, kas nav apgrūtinājusi sevi ar cīņu pret terorismu. "NATO ir problēmas. Tā ir novecojusi, jo tā tika iecerēta pirms daudziem, daudziem gadiem," uzsvēra Tramps.

Viņš arī atkārtoja pirmsvēlēšanu kampaņas laikā teikto, ka alianses dalībvalstis pietiekami daudz līdzekļu nevelta aizsardzībai.

Tiesas gan, pēc tikšanās ar Lielbritānijas premjerministri Tērezu Meju, Tramps pauda atbalstu NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!