Foto: AFP/Scanpix
Filipīnas piektdien sasniedzis šā gada postošākais taifūns pasaulē "Haijans", kurš valsts centrālo daļu plosa ar 235 kilometru stundā ātriem vējiem, vēsta ārzemju mediji.

Vēja ātruma ziņā "Haijans" esot viens no četriem pasaules vēsturē spēcīgākajiem reģistrētajiem taifūniem, analizē ASV meteoroloģijas dienesti. Vēja radītās brāzmas varot sasniegt pat 105 metrus sekundē. Ja ar satelītu fiksētie dati izrādīsies precīzi, šī varētu būt pati spēcīgākā vētra, kas skārusi sauszemi, norāda raidsabiedrība BBC.

Savukārt gatavojoties iznīcību nesošajai vētrai Filipīnās slēgtas skolas un apturēta teju visa transporta satiksme. Miljoniem cilvēku vētras dēļ meklē patvērumu, tomēr vēl ir par agru novērtēt zaudējumus un bojāgājušo skaitu, norāda raidsabiedrība CNN.

Taifūns sasniedzis Samaras salu, kas atrodas aptuveni 600 kilometrus uz dienvidaustrumiem no galvaspilsētas Manilas. Šobrīd bojā gājuši trīs cilvēki, bet galvaspilsēta jau zaudējusi jebkādus kontaktus ar taifūna postītā reģiona meteoroloģijas dienestiem.

Vētras zonā atrodas arī 2,5 miljonu apdzīvotā Sebu pilsēta, tikmēr galvaspilsētu Manilu vētra ietekmēs mazāk, paredz meteorologi.

Apgrūtinājumu valstij rada fakts, ka Filipīnas tikai atkopjas no oktobrī notikušās zemestrīces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!