Nav izslēgts, ka Krievijas aizsardzības ministrs un NATO pārstāvji parakstīs kopīgu paziņojumu par militārās darbības ierobežošanu. Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Jevgeņijs Bužinskis otrdien paziņoja, ka patlaban tiek gatavots kopīgā paziņojuma projekts.
Pēc Bužinska teiktā, patlaban tiek izskatīta iespēja sagatavot "kopīgu zinātnisku projektu par Krievijas un NATO attiecību veidošanas problēmām 21.gadsimtā".

Runājot Valsts domes sēdē, Aizsardzības ministrijas pārstāvis uzsvēra, ka Maskava sākusi pakāpeniski atjaunot attiecības ar NATO, balstoties uz 1997.gada maijā parakstīto Krievijas un NATO pamataktu.

Tajā pašā laikā Aizsardzības ministrijas pārstāvis izteica bažas par vairākiem NATO īstenotajiem pasākumiem, konkrēti par alianses paplašināšanos uz austrumiem.

Bužinskis norādīja, ka ASV Kongress piešķīris 80 miljonus ASV dolāru (48 miljoni latu) infrastruktūras attīstībai Latvijā. Turklāt, uzsvēra ministrijas pārstāvis, runa ir galvenokārt par ostu, lidlauku un dzelzceļa tīklu attīstību, "tas ir, par to, kas tiek izmantots militāriem mērķiem".

Šī Valsts domes sēde bija veltīta Krievijas un NATO attiecību perspektīvām un tiek rīkota pēc domes Starptautisko lietu komitejas iniciatīvas. Bez domes deputātiem sēdē piedalās arī Krievijas Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas pārstāvji, ASV un Kanādas institūta un Eiropas institūta vadītāji, kā arī Japānas, Lietuvas, Bulgārijas, Ukrainas un Slovākijas vēstniecību pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!