Krievijai kā krievu valstij ir maz perspektīvu XXI gadsimtā, tai ir perspektīvas tikai kā Krievijas pilsoņu valstij, svētdien, tiekoties ar žurnālistiem, paziņoja Krievijas Labējo spēku savienības (SPS) līdzpriekšsēdētājs Jegors Gaidars partijas padomes sēdē.
Pēc viņa teiktā, Krievijas specifika ir saistīta ar to, ka tā ir "milzīga mazapdzīvota valsts", kurai dienvidos un austrumos ir daudz nabadzīgākas un blīvāk apdzīvotas kaimiņvalstis. Gaidars atgādināja, ka uz 2050.gadu Krievijas iedzīvotāju skaits krasi samazināsies līdz 80-110 miljoniem cilvēku. Sakarā ar to ir nepieciešams veidot normālu migrācijas politiku, "it īpaši tāpēc, ka demokrātiska režīma apstākļos darbaspēka migrācijas plūsmu nav iespējams apturēt," paziņoja Gaidars.

Pēc viņa domām, visbīstamākā ir nelegālā nekontrolējamā migrācija, kas "migrantus virza uz etnisku solidaritāti," un kas ir "saistīta ar organizēto noziedzību". Tā rezultātā Krievijā "pastāv antiimigrantu noskaņojums un balsošana par ultralabējām partijām".

Ņemot vērā Krievijas valdības rīcību, "var saprast, ka varai nav skaidrs, kas notiek," sacīja Gaidars. Viņš uzsvēra, ka likums par pilsonību pašreizējā variantā un migrantu izraidīšana no Krievijas "migrantus dzen pāriet uz nelegālu sfēru, kā arī rada fašistiskus noskaņojumus." Normālas migrācijas politikas radīšanai nepieciešams "izmainīt pilsonības likumu liberalizācijas virzienā," ieviest zaļās kartes un radīt programmu kā piesaistīt Krievijai vajadzīgos migrantus, uzskata Gaidars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!