Foto: Кадр из видео

Krievijas Federālās Drošības birojs (FDD) atzinis, ka tas slēdzis gaisa telpu virs pils Melnās jūras krastā, kuras piederību sev Krievijas prezidents Vladimirs Putins vairākkārt noliedzis. Lidot pār to, kā izrādās, aizliegts, lai Krievijas Melnās jūras piekrasti, kurā ietilpst arī vērienīgais Alekseja Navaļnija veidotajā izmeklēšanā izrādītais komplekss, aizsargātu no NATO spiegiem.

Par Idokipas ragu esot pieaugusi vairāku kaimiņvalstu, tostarp NATO bloka izlūkdienestu interese, trešdien paziņoja FDD pārstāvis. Navaļnijs cita startpā noskaidrojis, ka laivas pilij nedrīkstot pietuvoties tuvāk par jūdzi.

Pēc tam, kas Navaļnijs dokumentālā izmeklēšanas filmā izskaidrojis saistību starp vērienīgo pili ar savu kazino, slidotavu, helikoptera laukumiem, pazemes tuneli līdz pludmalei, kā arī plašiem vīnogulāju stādījumiem, kura izveidē ieguldītā summa tiek lēsta ap miljardu ASV dolāru, Kremlis centies jebkādu saistību ar to noraidīt. Putins personīgi paziņoja, ka nekas, kas filmā tiek uzdots par viņa īpašumu, viņam, kā arī viņa radiniekiem nepiederot un nekad nav piederējis.

Savukārt Krievijā šobrīd arestā esošā Alekseja Navaļnija veidoto izmeklēšanu viņš nodēvējis par kompilāciju un safabricējumu, kas viņa skatījumā esot garlaicīgs.

Citādās domās ir vairāki desmiti tūkstoši Krievijas pilsoņu, kuri vairāk nekā 100 valsts pilsētās pagājušajā sestdienā, 23. janvārī, iznāca ielās, pieprasot Navaļnija atbrīvošanu, kā arī protestēja pret Putina vairāk nekā 20 gadu laikā izveidoto režīmu. Navaļnija izmeklēšanas filmu līdz šim skatījušies jau vairāk nekā 98 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!