Foto: Reuters/Scanpix

Saūda Arābijas vadītās koalīcijas gaisa triecienos Jemenā sestdien sagrauta šiītu nemiernieku hutiešu ieņemta cietuma ēka un nogalināti vismaz 60 cilvēki, ziņo mediķi.

"Visi upuri ir civiliedzīvotāji," paziņojis pilsētas veselības aprūpes dienesta vadītājs Abdelrahmans Džaralla. Pēc viņa teiktā, ēkas drupu pārmeklēšana joprojām turpinās.

Iepriekš tika ziņots, ka uzlidojumā dzīvību zaudējuši vismaz 30 cilvēki. Kā pavēstīja nemierniekiem tuvs ziņu avots militārās aprindās, trīs uzlidojumi Hudeidas pilsētas Zaidijas rajonā Jemenas rietumos bijuši vērsti pret drošības dienesta ēku, kurā bija ierīkots cietums ar vairāk nekā 40 ieslodzītajiem, kas lielākoties bija hutiešu pretinieki. Šis avots norādīja, ka nogalināti ieslodzītie, kā arī vairāki nemiernieki, kas atradās šajā ēkā.

Pēc citu avotu ziņām, cietumā atradušies vismaz simts ieslodzītie.

Saūda Arābijas vadītā koalīcija notikušo nav komentējusi.

Jemenas prezidents Abedrabo Mansurs Hadi sestdien noraidīja ANO sūtņa Ismaila uld Šeiha Ahmeda iesniegtu miera plānu, kura mērķis ir izbeigt karu nabadzīgajā valstī, apliecināja ziņu avots prezidentūrā.

Starptautiski atzītā Jemenas prezidenta Hadi valdība cīnās pret šiītu kaujiniekiem hutiešiem, kas kontrolē valsts galvaspilsētu Sanu. Jemenā aktīvi darbojas arī teroristu tīkla "Al Qaeda" un džihādistu grupējuma "Islāma valsts" atzari.

Hadi valdību militāri atbalsta Saūda Arābijas vadītā arābu valstu koalīcija, bet šiītu kaujiniekus - Irāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!