Foto: stock.xchng
Kāds galēji labējais ekstrēmists otrdien Itālijas pilsētā Florencē nogalināja divus ielu tirgotājus no Senegālas un ievainoja vēl trīs, bet vēlāk pats uzbrucējs mira no šāviena galvā, un domājams, ka viņš izdarīja pašnāvību.

Aculiecinieki stāstīja, ka pusmūža vecuma vīrietis mierīgi izkāpa no automašīnas pie Dalmācijas laukuma uz ziemeļiem no vēsturiskā pilsētas centra un tad raidīja trīs šāvienus, no kuriem gāja bojā divi ielu tirgotāji, bet trešais tika ievainots. Pēc policijas sniegtās informācijas, ievainotais būs paralizēts uz mūžu.

Uzbrucējs bija 50 gadu vecais baltais vīrietis Džanluka Kaseri, kas vēlāk devies uz tirgu pilsētas centrā, kur ievainojis vēl divus cilvēkus, taču viņi nav nopietni ievainoti.

"Tad, pēc visa spriežot, viņš izdarīja pašnāvību," sacīja vietējās policijas preses sekretārs.

Kaseri bija no Toskānas reģiona Pistorijas pilsētas. Viņš dažādos izdevumos publicēja savus zinātniskās fantastikas darbus. Kaseri bija biedrs Itālijas galēji labējā grupējumā "Casa Pound", taču šis grupējums distancējās no Kaseri pastrādātajām slepkavībām.

"Viņš bija nedaudz dīvains, nedaudz vientuļš, bet nešķita, ka viņš ir traks.. Viņš dzīvoja savā pasaulē. Nešķita, ka viņš spētu izdarīt kaut ko tādu," sacīja " Casa Pound" reģionālais koordinators Fabio Barzanti.

"Mēs esam pret jebkādu vardarbību. Mēs uzskatām, ka senegālieši ir tādi paši cilvēki kā mēs," piebilda Barzanti.

Uzbrukumā viņš izmantoja lielu "Magnum" revolveri.

Pēc šaušanas Florences centra ielās izgāja apmēram 200 ielu tirgotāji no Senegālas, raudot un izkliedzot saukļus "kauns!" un "rasisti". Tirgotāji dusmās sita ielu malās stāvošos mopēdus, atkritumu tvertnes un ielu zīmes.

Laikraksts "La Repubblica" publicēja kāda ielu tirgotāja teikto, ka viņš ir dzirdējis šāvienus, bet sākumā domājis, ka notiek uguņošana. "Bet, kad pagriezos, ieraudzīju uz zemes asinīs guļam trīs vīriešus," sacīja tirgotājs. Kāds cits paudis viedokli, ka laukumā vīrieši no Senegālas ierasti nevienu netraucējot tirgojas.

Tirgotāji no Āfrikas bieži Itālijas lielākajās pilsētās pārdod afrikāņu skulptūras, greznumlietas un viltotas dizaineru rokassomiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!