Foto: Unda Paula Lauberga
Katru sestdienu Ieriķu dzirnavu parks tiek izgaismots, ļaujot apmeklētājiem izbaudīt gaismiņu burvību. Kā tur izskatās? Lūk, ieskats!

Ieriķos daba ir izveidojusi un cilvēki pilnveidojuši brīnumjauku relaksēšanās vietu – Ieriķu dzirnavas un dabas takas. Diemžēl pēc 1987. gada ugunsgrēka no dzirnavām ir palikuši tikai mūri, taču tie ir ļoti iespaidīgi, un Ieriķu ūdensdzirnavas kā 17. gadsimta celtniecības piemineklis ir iekļauts vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļu sarakstā. Upīti, uz kuras atrodas dzirnavas, sauc par Melderupi, Grūbupi jeb Ieriķupi. Gar tās krastiem izveidota ērta pastaigu laipa, kas ļaus visu apskatīt sausām kājām. Mazā upīte var lepoties ar skaistiem stāvkrastiem un veseliem septiņiem dažāda augstuma ūdenskritumiem, kurus mēdz dēvēt arī par Grūbas ūdenskritumiem.
Foto: Unda Paula Lauberga

Gada tumšajā periodā katru sestdienu Ieriķu dzirnavas un apkārt esošās takas pārvēršas par gaismas parku, aicinot ikvienu izbaudīt nakts gaismiņu maģiju. Parkā spīdekļi tiek iedegti pulksten 17 un apmeklētājus priecē līdz pulksten 21. Šāda iespēja interesentiem tiek piedāvāta katru sestdienu līdz pat 30. martam, kad norisināsies vides akcija 2019. gada "Zemes stunda", "Tūrisma Gids" pastāstīja parka veidotāji.

Foto: Unda Paula Lauberga

Visa parka teritorijā tiek sadegti krāsaini prožektori, lāpas un sveces, iekurti ugunskuri un kamīns, izgaismojot arī ūdenskritumus un dzirnavu drupas. Šogad parkā izveidota arī labo domu gaismas siena, kur šūniņās gluži kā bišu rāmī, ikviens aicināts nolikt savu līdzpaņemto svecīti.

Foto: Unda Paula Lauberga

Parka viesi tiek cienāti ar karsto upeņu dzērienu, kas visa vakara gaitā silst uz ugunskura. Te gan jāpiemin, ka dabas parka veidotāji ir videi draudzīgi, tāpēc aicina visus ņemt līdzi savu krūzīti siltajam dzērienam. Savukārt grupām gaismas parkā tiek piedāvāta arī izklaidējoša, atraktīva programma Meldermeitas pavadībā.
Foto: Unda Paula Lauberga
Ieejas maksa gaismas parkā pieaugušajiem ir 3,50 eiro, bet skolēniem, studentiem un pensionāriem – 2,50. Sīkāka informācija: 28396804 (Ieva) vai mājaslapā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!