Foto: stock.xchng
Ganas policija par nelegālu zelta meklēšanu valsts teritorijā šonedēļ aizturējusi vismaz 55 personas no Rietumāfrikas valstīm, bet vēl pagājušajā nedēļā par to paši pārkāpumu likumsargi aizturējuši vairāk nekā 200 ķīniešu, vēsta raidsabiedrība BBC.

51 šonedēļ aizturētais ir no Nigēras, trīs no Togo un viens no Nigērijas, BBC uzzināja no imigrācijas dienesta amatpersonas Francisa Palmdeti. Vēl trīs aizturēto personības tiek pārbaudītas. Personas paredzēts izraidīt no valsts.

Ganā, kura ir otra lielākā zelta ieguvēja kontinentā pēc Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), vietējie likumi aizliedz ārzemniekiem strādāt maza mēroga zelta raktuvēs. Policijas reidus pret ārvalstu zeltračiem atbalsta daudzi vietējie iedzīvotāji, kuri uzskata, ka ārzemnieki atņem viņiem darbavietas, skaidro BBC.

Pagājušajā nedēļā reidu laikā arestēto 202 Ķīniešu repatriāciju piekritusi organizēt Ķīnas vēstniecība Ganas galvaspilsētā Akrā, atklāj Palmdeti. Lielākā daļa Ķīniešu jau ir atbrīvoti pret galvojuma naudu pēc tam, kad Ķīnas vēstniecība apsolīja, ka neviens no zeltračiem nelegāli nepaliks Ganā.

Gandrīz 140 ķīnieši esot samaksājuši 1000 dolāru ( 530 latu) sodu par nelegālo darbu Ganas dārgmetāla ieguves nozarē.

Daļa ārzemnieku mēdz strādāt vietējās zelta ieguves kompānijās, skaidro BBC. Vismaz viens no tādiem uzņēmumiem – "Honsol Mining" – par darbinieku deportāciju strīdas ar Ganas valdību.

Kompānija apgalvo, ka martā notikušā reida laikā policija ir nozagusi zeltu un sabojājusi raktuvju aprīkojumu, bet visiem raktuvju darbiniekiem ir bijušas vajadzīgās darba atļaujas.

Pagājušā gada oktobrī reidā pret kādām zelta raktuvēm gāja bijā ķīniešu zēns. Mēneša laikā policija toreiz aizturēja aptuveni 100 ķīniešu, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!