Foto: AFP/Scanpix

Francijas izmeklētāji noskaidrojuši, ka Parīzes un Briseles teroraktus plānojis Sīrijā bāzēts ekstrēmists, kuram ir Beļģijas un Marokas pilsonība, otrdien apliecināja izmeklēšanai tuvs informācijas avots.

32 gadus vecais Usama Atars, kurš, domājams, ir džihādistu grupējuma "Daesh" biedrs, jau tika turēts aizdomās par Briseles 22.marta teroraktiem, bet tagad viņš tiek saistīts arī ar Parīzes 13.novembra teroraktiem.

"Viņš ir vienīgais koordinators no Sīrijas, kurš ticis identificēts izmeklēšanas gaitā," viens no avotiem apliecināja ziņu aģentūrai AFP.

Francijas izmeklētājiem jau labu laiku bija aizdomas, ka Parīzes teroraktus, kurā džihādistu komandas nogalināja 130 cilvēkus, koordinējis viens vai vairāki cilvēki no Sīrijas, tomēr līdz šim neviena vārds netika nosaukts.

Atars, kurš, kā tiek uzskatīts, darbojies ar pseidonīmu Abu Ahmads, ir brālēns brāļiem el Bakrauī, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro.

Divi citi brālēni - Mustafa un Džavads Benhatali - tika aizturēti 18.jūnijā, pastāvot aizdomām par terorakta plānošanu Briselē vietā, kur liela cilvēku grupa skatījās Eiropas futbola čempionāta spēli, ziņoja Beļģijas mediji.

Francija šonedēļ gatavojas pieminēt teroraktu pirmo gadadienu.

Koncertzāle "Bataclan", kur pērn teroristu uzbrukumā tika nogalināti 90 cilvēki, savas durvis atkal vērs sestdien ar Stinga koncertu.

Francijas prezidents Fransuā Olands svētdien vadīs piemiņas pasākumus, kuros piedalīsies teroraktos izdzīvojušie un nogalināto tuvinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!