Kaut gan statistikas speciālisti apgalvo, ka Lietuvā lēnām samazinās lietotu preču pārdošanas apjomi, jaunākā aptauja parāda, ka lietotus apģērbus un citas preces pērk gandrīz puse Lietuvas iedzīvotāju.
Pēc žurnāla "Veidas" pasūtījuma socioloģisko pētījumu firmas "Spinter" veiktā aptauja parādīja, ka lietotu apģērbu un preču veikalos iepērkas 47,6 procenti Lietuvas iedzīvotāju. No tiem 18,9 procenti to dara bieži, 28,7 procenti - reizēm. Noliedzoši uz šo jautājumu atbildēja 45,2 procenti respondentu, neatbildēja vispār - 7,2 procenti.

Aptaujas autori norāda, ka lietotu preču veikalos visbiežāk iepērkas cilvēki vecumā no 26 līdz 35 gadiem, kā arī Kauņas iedzīvotāji, lielākoties pensionāri.

Tā kā aptaujāti tika tikai piecu Lietuvas lielāko pilsētu iedzīvotāji, tiek uzskatīts, ja tāds pats jautājums tiktu uzdots lauku iedzīvotājiem, atklātos, ka lietotus apģērbus un preces pērk vairāk nekā divas trešdaļas Lietuvas iedzīvotāju.

Naudu labdarībai atvēl tikai 14,5 procenti respondentu, vēl 5,2 procenti plāno to darīt, 59,8 procenti aptaujāto atbildēja, ka viņiem nav tādu līdzekļu, lai to daļu varētu atvēlēt labdarībai. Aptauja parādīja, ka labdarībai visvairāk ziedo iedzīvotāji vecumā no 26 līdz 45 gadiem, visbiežāk - Viļņas un Kauņas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!