Foto: AP/Scanpix/LETA

Sadursmes starp konkurējošu gangsteru grupējumu pārstāvjiem novedušas pie lielākā gada laikā reģistrēto slepkavību skaita Ekvadoras cietumos, raksta portāls "Insight Crime".

Decembra sākumā kadā no Ekvadoras ieslodzījuma vietām vardarbīgas sadursmes izcēlās starp divām bandām. Šajā incidentā bojā gāja seši cilvēki, bet ievainoti tika 12. Konfliktējošās bandas bija saistītas ar diviem lielākajiem Ekvadoras gangsteru grupējumiem.

Varasiestādes uz šiem notikumiem atbildēja, dislocējot bruņotos spēkus ap cietuma teritoriju, kā arī veicot pārbaudes ieslodzījuma kamerās. Tāpat no ieslodzījuma vietas plānots pārvietot 46 bīstamākos cietumniekus.

Šogad Ekvadoras cietumos miruši jau 43 ieslodzītie. Pērn bojāgājušo cietumnieku skaits bija 32, savukārt 2018. gadā - 11.

"Insight Crime" atzīmē, ka varasiestāžu mēģinājumi pārvietot bandu vadītājus un bīstamus ieslodzītos uz citām ieslodzījuma vietām, ir noveduši pie tā, ka noziedzīgajiem grupējumiem izdevies paplašināt savu klātbūtni vairākos cietumos, kur viņi radījuši jaunus grupējumus. Tāpat situāciju sarežģījuši korupcijas gadījumi, kuros esot iesaistīti cietumu vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!