Dienvidslāvijas policija drīzumā oficiāli pieprasīs gāztā prezidenta Slobodana Miloševiča dēla Marko arestu un izdošanu, trešdien ziņo Belgradas laikraksts "Glas Javnosti".
Policijas avoti informējuši avīzi, ka pret Marko Miloševiču varētu tikt izvirzītas vairākas apsūdzības ģimenes stāvokļa nelikumīgā izmantošanā un darbībā organizētās noziedzības grupējumos, veicot nelegālus darījumus, kas viņas sniedza miljoniem ASV dolāru lielus ienākumus.

Tiek uzskatīts, ka Marko Miloševiča pamatnodarbošanās tēva varas laikā bija cigarešu kontrabanda, kuras organizēšanai viņš izmantoja Slobodana Miloševiča spēcīgo aizmuguri.

Starptautisks aresta orderis tiks izdots uzreiz pēc tam, kad būs pabeigta izmeklēšana pret dažiem Marko noziegumu līdzdalībniekiem, raksta "Glas Javnosti".

26 gadus vecais Marko Miloševičs aizbēga no valsts uzreiz pēc tam, kad oktobrī no Dienvidslāvijas prezidenta krēsla tika gāzts viņa tēvs. Par viņa atrašanās vietu cirkulē pretrunīgas ziņas. Vienubrīd pat tika apgalvots, ka Marko atrodas Latvijā.

Eksprezidents Slobodans Miloševičs kopš svētdienas atrodas apcietinājumā. Pret viņu Dienvidslāvijas varas iestādes gatavo apsūdzības varas ļaunprātīgā izmantošanā un finansu mahinācijās, kas ļāvušas bijušajam prezidentam piesavināties 120 miljonus dolāru valsts naudas. Miloševičam draud arī apsūdzība par bruņotu pretošanos policijai.

Ja tiks izdots Marko Miloševiča aresta orderis, tad viņa māte Mira būs vienīgā bijušās prezidenta ģimenes locekle, pret kuru nebūs uzsākta kriminālvajāšana. Slobodana Miloševiča meita Marija tiek apsūdzēta par šaujamieroča nelegālu uzglabāšanu un tā lietošanu pret valsts varas iestāžu pārstāvjiem, kad notika eksprezidenta arests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!