Palestīnas amatpersonas ir saņēmušas Izraēlas armijas atļauju nosūtīt glābšanas dienestu pārstāvjus uz slēgto militāro zonu Rafahas pilsētā, lai censtos atbrīvot pazemē ieslodzītos.

Tuneļa griesti iebruka ceturtdien, bet tas tika atklāts tikai piektdien, kad vietējie iedzīvotāji ieinteresējās par lielu bedri zemē, informē BBC.

Pagājušajā mēnesī Izraēlas spēki izglāba trīs palestīniešus, kuri bija iesprostoti zem zemes, jo iebruka viņu iesāktā tuneļa griesti.

Sākotnēji bija pienākusi informācija, ka no tuneļa jau ir izglābti divi cilvēki, bet tad Palestīnas amatpersonas paziņoja, ka šī informācija ir nepatiesa.

Palestīnas kaujinieki ir izrakuši daudzus tuneļus, pa kuriem iespējams šķērsot robežu un nelegāli ienest valstī ieročus, kā arī uzbrukt Izraēlas spēkiem. Citi tuneļi tiek izmantoti miermīlīgākiem mērķiem – nelegālie darboņi piegādā nepieciešamās preces, piemēram, cigaretes, vietējiem iedzīvotājiem.

Svētdien Rafahā kaujiniekiem izdevās iznīcināt armijas posteni un nogalināt piecus karavīrus, uzspridzinot apakšzemes tunelī saliktu lielu daudzumu sprāgstvielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!