Gazas galvenā slimnīca tika pārpludināta ar cietušajiem. Ievainoti tika vairāk nekā 20 cilvēku, tajā skaitā arī karavīri un aculiecinieki.

„Šis Izraēlas noziegums (..) nepaliks nesodīts. Tagad tas ir pārvērties atklātā karā starp cionistiem un mums,” teica „Hamas” pārstāvis Muširs al-Masri. Grupējums apgalvo, ka visi 14 bojā gājušie ir grupējuma dalībnieki.

Arvien pieaugošie vardarbības uzplūdi vēl vairāk sarežģīs Izraēlas premjerministra Ariela Šarona plānu izvest karaspēku un iedzīvotājus no okupētās Gazas joslas līdz 2005. gada beigām.

Kaujinieki uzskatīs katru Izraēlas karavīru izvešanu kā daļu no uzvaras, bet armija ir solījusi pirms atkāpšanās iznīcināt Gazas joslas noziedzīgos grupējumus. Izraēlas vadītāji ir solījuši atriebties par „Hamas” aktivitātēm, tajā skaitā arī atsākt kampaņu, kuras mērķis ir nogalināt „Hamas” līderus.

Pēc ārzemju mediju vēstītā, Izraēlas armija ziņo, ka uzbrukusi „Hamas” grupējuma dalībniekiem viņu mācību laikā. Viņi esot apguvuši iemaņas, kā uztaisīt pašnāvnieku jostas, paslēpt sprāgstvielas, palaist raķetes, iefiltrēties ebreju nometnēs un nolaupīt karavīrus un civiliedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!