Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas militārajā operācijā pret Gazas joslas kaujiniekiem bojāgājušo skaits pirmdien ir sasniedzis 501, bet 3135 cilvēki ir ievainoti, atsaucoties uz Gazas Veselības ministriju, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Tikmēr ANO Drošības padome pēc slēgtas ārkārtas sēdes svētdien vakarā, ko ierosināja Jordānija, aicināja uz tūlītēju pamiera noslēgšanu. Tomēr padome vienojusies tikai par "paziņojumu presei", kas ir vājākais tās darbības instruments, norāda BBC.

Kopš Izraēlas ofensīvas sākuma 8. jūlijā, svētdien Gazas joslā piedzīvota pati asiņainākā diena, kuras laikā gājuši bojā vairāk nekā 100 palestīnieši un 13 Izraēlas karavīri. Pirmdienas rītā uzlidojumus Gazas joslai nogalināti jau 20 palestīnieši, ziņo BBC.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu solīja turpināt operāciju "tik ilgi, cik tas būs nepieciešams" par spīti tam, ka nedēļas nogalē bojāgājušo Izraēlas karavīru skaits sasniedza 18. Divi no kritušajiem karavīriem bija ASV pilsoņi, informēja ASV Valsts departaments.

Brīvdienās bojāgājušo karavīri skaits ir lielāks par to, kas bija visā trīs nedēļas ilgajā operācijā 2008. - 2009. gadā, kad Izraēla pēdējo reizi veica sauszemes operāciju palestīniešu kontrolētajā Gazas joslā.

Palestīniešu kaujinieku organizācija "Hamas" svētdien paziņoja, ka ir sagūstījusi Izraēlas karavīru, bet Izraēlas pārstāvis ANO Rons Prosors šo informāciju noliedza kā nepatiesu.

Vēstīts, ka 17. jūlija naktī, pēc vairāk nekā nedēļu ilgiem gaisa triecieniem mērķiem Gazas joslā, Izraēlas karavīri sāka sauszemes iebrukumu šajā palestīniešu kontrolētajā teritorijā. Izraēla operāciju sākusi, lai pārtrauktu palestīniešu kaujinieku rīkotās raķešu apšaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!