"Hamas" politiskās frakcijas spēki piektdien Gazas joslā nolaupīja Palestīnas prezidenta Mahmuda Abasa augsta līmeņa padomnieku, apsūdzot viņu sadarbībā ar Izraēlu. Turklāt eksplozijā gājuši bojā trīs "Fatah" atbalstītāji, kas bija piedalījušies Izraēlas veikta uzbrukuma laikā nogalinātu kaujinieku bērēs, raksta "Reuters".
Šī ir bijusi augstākā līmeņa amatpersonas nolaupīšana kopš "Hamas" pārņēma kontroli Gazas joslā šī gada jūnijā. Gazas joslā attiecības starp "Hamas" un "Fatah" atbalstītājiem joprojām ir saspringtas.

"Fatah" pārstāvji norāda, ka Omars al-Gouls, kas ir premjerministra Salama Fajada padomnieks, tika nolaupīts no viņa mājām Gazas joslā dienu pēc tam, kad viņš bija atgriezies piekrastes teritorijā no okupētā Rietumkrasta. Ramallahas pilsētā, kur ir bāzēta Fajada vadītā valdība, Gouls bija dzīvojis vismaz trīs mēnešus, un bija atgriezies Gazas joslā, lai piedalītos savas sievasmātes bērēs. Gouls bija bieži rakstījis rakstus vietējās avīzēs un kritizējis "Hamas".

Abass Palestīnas televīzijas pārraidē nācis klajā ar nosodošu paziņojumu gan par nolaupīšanu, gan sprādzienu. "Hamas" drošības amatpersonas norāda, ka kāds no bēru dalībniekiem nejauši ir nometis granātu.

Nesaskaņas frakciju starpā palielinājušās pirms sestdien Gazā paredzētajiem gājieniem, kas tiek rīkoti par godu "Hamas" dibināšanas 20.gadadienai. Iepriekš līdzīgus gājienus Rietumkrastā Abass bija aizliedzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!