Foto: EPA/LETA

Neskatoties uz pasludināto pamieru, netālu no Gazas joslas piektdien Izraēlas karavīri nošāvuši kādu palestīnieti, atsaucoties uz Palestīnas varasiestāžu oficiālo paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc pamiera noslēgšanas starp "Hamas" un Izraēlu, kas notika trešdien, šis ir pirmais nošautais.

Izraēlas aizsardzības spēki apliecinājuši vien to, ka raidījuši brīdinājuma šāvienus Gazas virzienā, kad pie robežas pamanījuši aizdomīgu cilvēku grupu. Iepriekš Izraēla paziņoja, ka ir arestējuši vairākus cilvēkus, kurus tur aizdomās par saistību ar pasažiera autobusa uzspridzināšanu Telavivā šonedēļ.

Palestīniešu varasiestādes paziņojušas, kaIzraēlas armija uguni atklājusi uz lauksaimnieku grupu. Nogalinātais ir kāds 21gadu vecs vīrietis.

Palestīniešu organizācija "Hamas" parnotikušo viedokli vēl nav paudusi.

Jau vēstīts, ka Ēģiptes ārlietu ministrs Mohammeds Kamels Amrs trešdien paziņoja - ir panākta vienošanās par pamieru starp Izraēlu un Gazas joslā valdošo islāmistu kustību "Hamas" un pamiers stāsies spēkā pulksten 21 pēc vietējā laika. Ēģipte bija starpniece sarunās par pamieru.

Izraēlas 14.novembrī sāktajās Gazas joslas apšaudēs ar raķetēm ir nogalināti vismaz 148 palestīnieši, savukārt Izraēlas teritorijas apšaudēs ar raķetēm no Gazas joslas ir gājuši bojā pieci izraēlieši, tai skaitā viens karavīrs. Konfliktu izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts valdošās islāmistu kustības "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!