Foto: AP/Scanpix
Pēc Izraēlas uzlidojumiem aizvadītajā naktī Gazas joslas kaujinieki ceturtdien atsākuši raķešu uzbrukumus Izraēlas dienvidiem.

Izraēlas armijas preses pārstāve ziņu aģentūrai AFP atklāja, ka palestīniešu kaujinieki izšāvuši piecas raķetes, bet tikai viena sasniegusi Izraēlas teritoriju, neradot postījumus.

Jau ziņots, ka situācija saasinājās trešdien, kad palestīniešu kaujinieki saskaņā ar Izraēlas armijas sniegto informāciju izšāva uz Izraēlas dienvidiem vairāk nekā 60 raķetes, no kurām piecas trāpīja apdzīvotās vietās.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies palestīniešu grupējuma "Islāma Džihāds" militārais spārns "Al Kudsas brigādes".

Reaģējot uz notikušo, Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans paziņoja, ka Izraēlai ''nav citas alternatīvas kā visas Gazas joslas pilnīga atkārtota okupācija". Un Izraēlas armijas lidmašīnas naktī uz ceturtdienu apšaudīja 29 objektus Gazas joslā - galvenokārt palestīniešu kustības "Hamas" un "Al Kudsas brigādes" bāzes.

Izraēlas aviācijas trieciens izpelnījās asu palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa nosodījumu.

Abass pieprasīja, lai Izraēla nekavējoties "pārtrauc savu militāro eskalāciju aplenktajā Gazas joslā".

"Al Kudsas brigādes" apgalvo, ka trešdien izšāvušas uz Izraēlu vismaz 90 raķetes, norādot, ka tā bijusi atbilde uz Izraēlas gaisa uzbrukumu otrdien, kad Gazas dienvidos gāja bojā trīs "Al Kudsas brigādes" kaujinieki.

Pēdējo reiz šāda mēroga konfrontācija starp palestīniešu kaujiniekiem un Izraēlu bija vērojama 2012.gada novembrī.

Pagaidām par postījumiem vai bojāgājušajiem ziņots netiek.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!