Krievijas dabasgāzes gigants "Gazprom" meklē investoru, kas vēlētos iegādāties uzņēmuma akcijas telekompānijā NTV, teikts Vācijas žurnāla "Focus" numurā, kas iznāks pirmdien.
"Mēs vēl aizvien meklējam investoru," pavēstījusi "Gazprom" preses sekretāre Aelita Jefimova.

Neatkarīgo telekompāniju NTV, kas bieži kritizēja prezidenta Vladimira Putina darbību, "Gazprom" pārņēma savā kontrolē akcionāru ārkārtas sapulces laikā šā mēneša sākumā. Pēc tam dabasgāzes gigants nomainīja NTV vadību. Šie notikumi ir izpelnījušies asu kritiku starptautiskajā sabiedrībā, kas tos uztver kā Kremļa mēģinājumu ierobežot vārda brīvību Krievijā.

"Gazprom" preses sekretāre atteicās izpaust informāciju par pašreizējām sarunām saistībā ar NTV akciju pārdošanu. Žurnālā teikts, ka šobrīd ar Vācijas bankas "Deutsche Bank" starpniecību notiek sarunas ar ASV mediju magnātu Tedu Tērneru.

CNN dibinātājs Tērners ir piedāvājis 61 miljonu dolāru (36,6 miljonus latu) par ieķīlātajiem 19% NTV akciju, kuras "Gazprom" ir iesaldējusi NTV otrā lielākā akcionāra holdinga "Media-MOST" 262 miljonu dolāru (157 miljonu latu) lielā parāda dēļ, kas jādzēš šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!