Krievijas gāzes giganta "Gazprom" valdes locekļi un citi vadītāji sistemātiski pārskaitījuši kompānijas aktīvus saviem ģimenes locekļiem.
Tā secināts pirmdien publikācijā Vācijas avīzē "Frankfurter Rundschau", kuras rīcībā nonākušas Maskavas reģistrācijas palātā reģistrētu pirkuma līgumu kopijas.

Laikraksts apgalvo, ka, pamatojoties uz šiem dokumentiem, var secināt, ka starp tām personām, kurām pārskaitīti gāzes koncerna aktīvi, ir "Gazprom" vadītāja Rema Vjahireva meita, viņa vietnieka Vjačeslava Šeremeta meita, kā arī bijušā Krievijas premjera un bijušā "Gazprom" vadītāja Viktora Černomirdina dēls.

"Frankfurter Rundschau" norāda, ka minēto "Gazprom" vadītāju atvases, kā arī citi koncerna vadītāju radinieki par 40,5 rubļiem 1998.gada 2.novembrī iegādājās Maskavas firmu "Horhat", kura kontrolē desmito daļu Krievijas gāzes eksporta uz Ungāriju.

Turklāt, pēc avīze sniegtajām ziņām, "Gazprom" vadītāju meitas un Černomirdina dēls kopā ar vairākām citām personām iegādājušies par 940 vācu markām kompāniju "Intergazkomplekt", kura piegādā iekārtas gāzes koncernam.

Tāpat vācu laikraksts informē par aizdomīgiem "Gazprom" darījumiem banku jomā. Publikācijā teikts, ka "Gaprombank" pārdevis trīs certudaļas tai piederošās Ungārijas bankas "Altalanos Ertekforgalmi Bank" akciju šīs bankas direktoram un nepazīstamām holdinga kompānijām Singapūrā, Ungārijā un Virdžīnu salās. Pēc "Frankfuter Rundschau" sniegtajām ziņām, tikai 2000.gadā caur šo banku pārskaitīti 2,3 miljoni ASV dolāru (1,4 miljoni latu) par gāzes piegādēm uz Centrālo un Austrumeiropu.

"Gazprom" amatpersonas un Černomirdins atteikušies komentēt laikrakstā sniegtās ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!