Romas pāvests Benedikts XVI ar saviem spriedumiem par homoseksualitāti, kas pausti jaunajā grāmatā "Licht der Welt" ("Pasaules gaisma"), sekmē homofobijas vairošanos, otrdien norādīja Itālijas geju un lesbiešu tiesību aizstāvju organizācijas "Arcigay" vadītājs Paolo Patane.

Grāmatas pamatā ir vācu žurnālista Pētera Zēvalda kopumā 20 stundu garās sarunas ar pāvestu. Tajā cita starpā lasāmi arī Benedikta spriedumi par seksualitāti.

"Viņi ir cilvēki ar savām problēmām un priekiem, kā cilvēki viņi pelna cieņu, kaut arī viņiem ir šī nosliece, un tās dēļ viņi nevar tikt diskriminēti," grāmatā norāda Benedikts. "Tomēr tas nenozīmē, ka homoseksualitāte tādējādi kļūst morāli pareiza. Drīzāk gan tā ir pretēja būtībai, ko Dievs sākotnēji vēlējies."

Itālijas homoseksuālistu tiesību organizācijas "Arcigay" vadītājs Paolo Patane nekavējās šos spriedumus nosodīt.

"Pāvesta vārdi pazemo miljoniem cilvēku, kas ik dienas sastopas ar diskrimināciju," norādīja Patane. Pāvests galu galā "stiprina homofobiju, sniedzot attaisnojumu tiem, kas diskriminē un uztur naidu pret atšķirīgajiem, padara sevi par līdzvainīgu slepkavībās, arestos un vardarbībā".

Patane sacīja, ka viņa vadītā organizācija gatavo protestus pret pāvestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!