Foto: EPA/LETA
Irākas drošības struktūru nostiprināšana turpinās, un tās būs gatavas ASV bruņoto spēku aiziešanai no valsts nākamā gada beigās, svētdien apliecināja amerikāņu Irākas armijas komandieris ģenerālis Rejs Odjerno.

Televīzijas CNN ēterā vaicāts, vai Irākas armija un policija būs gatavas tam, ka to atbilstoši noteiktajam grafikam 2011.gadā pamet tur patlaban vēl izvietotais 50 000 vīru lielais kontingents, ģenerālis sacīja: "Manā šodienas vērtējumā viņi būs gatavi."

"Es uzskatu, ka viņi turpina augt. Mēs turpinām pārliecināties par plānošanas attīstību un viņu spējām veikt operācijas. Mēs turpinām pieredzēt politisko attīstību, ekonomisko attīstību, un tas viss kopā rada atmosfēru, kas rada drošību," skaidroja ģenerālis.

"Irākas tauta ātri atgūstas. Viņi to vēlas. Viņi vēlas būt demokrātiska valsts. Viņi vēlas būt paši par sevi. Viņi vēlas virzīties uz priekšu un dot ieguldījumu Tuvo Austrumu stabilitātei," norādīja Odjerno.

Jau ziņots, ka 19.augustā Irāku pameta pēdējās ASV armijas kaujas vienības. Tur palikušie 50 000 vīru veiks palīdzības un atbalsta uzdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!