"Ginesa rekordu grāmata" pierādījusi pasaulei, ka spēj uzstādīt rekordus ne sliktāk, kā tos reģistrēt.Atklājot Internetā jauno "Ginesa rekordu grāmatas" mājas lapu, zinātnieki izveidojuši pasaulē mazāko reklāmu, kas ir tikai nedaudz lielāka par cilvēka mata diametru.
Turklāt reklāma novietota uz bites kājas.

"Ik dienas mēs saņemam jaunus rekordu pieteikumus un liecības par vispārsteidzošākajiem faktiem un sasniegumiem," saka "Ginesa rekordu grāmatas" rekordu reģistrētājs Stjuarts Ņūports. "Mēs sapratām, ka mums nepieciešams kaut kas pavisam neparasts, ņemot vērā mūsu darbības jomu, un mēs centāmies radīt pārsteiguma efektu, kas raksturīgs rekordu grāmatai."

Lai gan ar cilvēka aci reklāmu ieraudzīt nav iespējams, "mēs esam pierādījuši, ka tādu iespējams izgatavot," uzsver Ņūports.

Lai izgatavotu reklāmu, zinātnieki izmantoja lāzeru, lai uz plēves virsmas uzklātu zelta putekļus, kas veido uzrakstu " guinessworldrecords.com " .

Pēc tam uzraksts tika piestiprināts pie saitītes, kas tika apsieta ap bites kāju.

"Tas bija ļoti smalks process, un tā pabeigšana mums prasīja pusi dienas," teica Ņūports.

Sākotnēji "Ginesa rekordu grāmatas" mājas lapā uzskaitīti tikai aptuveni 4000 rekordu, kas ir tikai 15 procenti no jaunākajā grāmatas izdevumā iekļautajiem, taču to skaits arī mājas lapā strauji pieaug.

"Mājas lapa radīta ar mērķi pastāstīt par šo rekordu tapšanas apstākļiem... kāpēc cilvēki uzstāda šos rekordus un kā šie rekordi tiek uzstādīti," teica Ņūports.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!