30 glābēju, policistu, celtnieku un ugunsdzēsēju ceturtdien nopūlējušies astoņas stundas, lai palīdzētu izkļūt no mājas kādai 400 kilogramu smagai britu meitenei Džordžijai Deivisai, kurai bija nepieciešama steidzama hospitalizācija, piektdien vēstīts laikraksta "Daily Mail" interneta vietnē.

Glābēji bija spiesti nojaukt divas ēkas sienas un izcelt logu, lai izdabūtu ārā pārlieku apaļīgo 19 gadu veco meiteni. Policisti noslēdza satiksmi ielā, bet māju aizklāja ar brezenta aizkariem, lai nepievērstu lieku iedzīvotāju uzmanību.

Meitenes pārvietošanai izmantotas celtniecības sastatnes un citas konstrukcijas. Uz notikuma vietu pat bija atbraucis autoceltnis, bet tas tomēr netika izmantots. Glābšanas operācija sākusies ceturtdien deviņos rītā un turpinājusies līdz pieciem vakarā, pastāstīja vietējie iedzīvotāji.

Netiek atklāts, kādas veselības problēmas piemeklējušas jaunieti, bet tiek pieļauts, ka tās ir saistītas ar lieko svaru.

"Viņa ir pārāk liela, lai patstāvīgi izietu uz ielas, tāpēc vajadzēja lauzt sienas. Tā ir viņas traģēdija. Meitene ir izmēģinājusi visus svara samazināšanas veidus, pat apmeklēja speciālu kursu ASV un ir ievērojusi tūkstošiem diētu, bet nekas nepalīdz," pastāstīja viens no meitenes kaimiņiem.

2008. gadā Džordžija tika atzīta par Lielbritānijas "lielāko" pusaudzi, tad viņas svars bijis 210 kilogramu. Pēc ārsta ieteikuma nomest 127 kilogramus, pretējā gadījumā apdraudot savu dzīvību, meitene devās uz ASV, kur Diētas akadēmijā dažādu speciālistu vadībā viņai izdevās svaru samazināt gandrīz divas reizes.

2009. gadā, atgriežoties mājās, Džordžija atsākusi savus ēšanas paradumus un atkal pieņēmusies svarā. Ar šādu svaru meitene varētu nenodzīvot līdz 20 gadu vecumam, uzskata ārsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!