Foto: AP/Scanpix
ASV Kalifornijas štatā kādu vīrieti glābēji nocēla no klints, kur viņš nelikumīgi bija uzkāpis, lai ar videolietotnes "Facetime" starpniecību bildinātu savu draudzeni, vēstīja ziņu telekanāls "Fox News".

27 gadus vecais Maikls Džons Pols Benkss ceturtdien apmēram 15 minūtes pirms saulrieta uzkāpa Morro klintī vairāk nekā 180 metru augstumā, lai ar video starpniecību lūgtu savas draudzenes roku.

Benksa draudzene bildinājumam atbildēja ar "jā", bet laimīgais līgavainis nokāpšanai no klints izvēlējās stāvāku ceļu nekā to, pa kuru bija uzkāpis.

Kā stāstīja Morro līča ugunsdzēsības dienesta kapteinis Tods Geilijs, vīrietis nonāca uz milzu dzegas, viņš atradās 25 metrus no zemes, tādēļ glābēji ar helikopteru un virvi palīdzēja nocelt Benksu no šaurās dzegas, zem kuras bango okeāns.

Geilijs, kurš ar virvi devās nocelt Benksu, teica, ka vīrietis bija mierīgs, bet "nedaudz satraucās" pašā nocelšanas brīdī. Viņš atzina, ka Benkss glābšanas laikā neko nav teicis, vai, zinot sekas, izvēlētos bildinājumam piemērotāku vietu.

Marro klints atrodas Marro līča piekrastē. Kāpšana tajā ir aizliegta, bet daži avantūristi to tomēr dara, un gadu gaitā ir bijuši arī letāli gadījumi.

Televīzijas kanāls KEYT vēstīja, ka pirms došanas prom no notikuma vietas Benksam tika izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu iekļūšanu teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!