"Globālā sasilšana uzskatāma nevis par attālām potenciālām briesmām, bet gan par vistuvākajā laikā iespējamu katastrofu," uzturoties ASV Masačūsetsas štatā, paziņoja ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans.
Amerikas Savienotajām Valstīm, kuras atmosfērā ievada visvairāk klimata sasilšanu veicinošu kaitīgu vielu, ir visaktīvāk jāiesaistās vides aizsardzībā un šādu izmešu samazināšanā, piebilda Annans.

Viņš jau iepriekš kā "neveiksmīgu" raksturojis ASV lēmumu noraidīt globālo līgumu par siltumnīcas efektu radošu gāzu izplūdi atmosfērā un paudis cerību, ka Vašingtona grozīs savu viedokli.

ASV prezidenta Džordža Buša administrācija uzskata, ka Kioto vienošanās par cīņu pret globālo sasilšanu esot netaisnīga, jo uzveļot nepieņemami smagu nastu ASV ekonomikai, neiesaistot tajā jaunattīstības valstis.

ASV lēmums izraisījis asu Eiropas, Japānas, Krievijas, Ķīnas un citu valstu kritiku. Saskaņā ar ANO statistiku ASV dod 25 procentus no visa Zemes iedzīvotāju radītā izplūdes gāzu piesārņojuma, kas izraisa siltumnīcas efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!