Foto: AFP/Scanpix

Pēdējais PSRS līderis Mihails Gorbačovs piektdien izrakstīts no slimnīcas, kur ceturtdien nokļuva sliktas pašsajūtas dēļ, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Tagad es esmu iznācis no slimnīcas," Gorbačovs apstiprināja "RIA Novosti". Bijušais PSRS līderis esot ieradies darbā un "tas jau ir neslikti", kā viņš pats norādījis, pašsajūtu raksturojot kā apmierinošu. 

Vēstīts, ka Gorbačovs ceturtdien veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ nokļuva slimnīcā. Gorbačovs sūdzējies, ka slimība viņam liegusi sekot līdzi Nobela prēmijas nedēļai. 1990. gadā viņš ieguva Nobela Miera prēmiju par atklātību padomju sabiedrībā.

Pēdējā laikā Gorbačovs nācis klajā ar virkni paziņojumu par situāciju Ukrainā. Krimas pievienošanu Krievijai viņš nosaucis par "PSRS kļūdas labošanu". Tāpat viņš aicinājis pārtraukt bruņoto konfliktu Donbasā, jo tas varot novest līdz plaša mēroga karam Eiropā.

2014. gada vasarā Gorbačovs divas nedēļas pavadīja slimnīcā, kur izgāja rehabilitācijas kursu asinsvadu un locītavu ārstēšanā. "Tā arī dzīvoju – te vasarnīcā, te slimnīcā, te vasarnīcā," atzīmējis Gorbačovs. Slimības dēļ viņš nevarēja ierasties bijušā Gruzijas prezidenta Eduarda Ševardnadzes bērēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!