Vairākos dīvainos incidentos divi fermeri dažādos Norvēģijas rajonos tika ievietoti slimnīcā pēc govju uzbrukumiem, bet kāda citā vietā četriem vīriešiem tik tikko izdevās izglābties, kad viņu automašīnai no gaisa gandrīz uzkrita govs, ziņo laikraksts "Aftenposten".
Pirmais uzbrukums govju "noziedzības" sērijā tika reģistrēts pagājušajā piektdienā. Divdesmit trīs gadus veco Stianu Skoglundu sabadīja un samīdīja satrakojusies govs. Uzbrukuma brīdī Stians palīdzēja savai draudzenei fermas darbos Osnesā. "Govs man uzbruka. Ap četriem pēcpusdienā es gribēju aizdzīt govis uz vietu, kur tās parasti tiek slauktas," atceras Stians. Tuvojoties govīm, viņš ievērojis, ka viena no tām ir satraukta. Viņu acu skatieni sastapušies un viņš mēģinājis govi nomierināt, bet tā satrakojusies un uzbrukusi.

"Govs man iebadīja un es pakritu," laikrakstam, stāstīja Stians. Viņš piecēlies un mēģinājis glābties bēgot, bet govs viņu atkal nogāzusi zemē un sākusi lēkāt un mīdīt viņu kājām. Govs sadragājusi viņam kāju tikai četrus centimetrus zem ceļgala un salauzusi vairākas ribas. Govs pārtraukusi uzbrukumu, kad viņš izlicies par beigtu. Tagad puisis domā, ka uzbrukums varēja būt saistīts ar to, ka pirms pāris dienām viņš izvedis no fermas šīs govs nosprāgušo teļu. "Varbūt pamodās viņas mātes instinkts. Esmu dzirdējis arī, ka nevajagot govij skatīties acīs, jo tas viņu provocējot," teica Skoglunds.

Savukārt Norbijā otrdien slimnīcā tika ievietots kāds 45 gadus vecs fermeris pēc sadursmes ar govi, kas gribējusi atstāt fermas teritoriju. Dzīvnieks vispirms uzbrucis zemnieka sievai. Fermeris sācis vicināt rokas, lai novērstu govs uzmanību, bet tā uzbruksi viņam. "Govs satrakojās un nebija apturama. Fermeris tika pasviests gaisā un ievainots nokrita zemē," stāsta kāds aculiecinieks.

Kamēr klātesošie veltīgi pūlējās nomierināt satrakoto govi, citi sazinājās ar varas iestādēm, kas atsūtīja neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu un helikopteri. Tika izsaukts arī veterinārārsts, kurš nomierināja dzīvnieku, un vēlāk acīmredzot tiks pieņemts lēmums par govs turpmāko likteni.

Iepriekšējā gadā netālu no šīs fermas kādu fermeri līdz nāvei sabradāja vairāki buļļi.

Savukārt naktī no pirmdienas uz otrdienu kāda automašīna uz Rogalandes ceļa tik tikko izglābās no lidojošas un krītošas govs.

Automašīnā braucošie četri vīri paspēja ieraudzīt tikai lielu ēnu gaisā, kad spēcīgs trieciens satricināja zemi. Šoferim izdevās izvairīties no sadursmes ar krītošo objektu un atskatoties viņš ieraudzīja ceļa vidū govi. Dzīvnieks tikai pāris reizes iemāvās un nomira no ievainojumiem.

Policija secināja, ka govs nokritusi no desmit metrus augstās klints, kas bija pārkārusies pār ceļu. "Es biju pamatīgi nobijies, taču jāatzīst, ka vēlāk mēs arī kārtīgi izsmējāmies. Šis gadījums bija tik traģikomisks," atzina šoferis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!