Foto: EPA-AFI
Grieķijas nekārtībās iesaistītie jaunieši pārsvarā ir bezdarbnieki, tāpēc amatpersonas brīdina, ka nemieri var turpināties mēnešiem ilgi, jo drīzumā arvien vairāki cilvēki ekonomiskās krīzes dēļ zaudēs darbu, vēsta BBC.
Aptaujas liecina, ka nemieri Grieķijā ir plašāka sociālā sacelšanās, nevis tikai reakcija uz 15 gadus veca jaunieša nogalināšanu. 60% Grieķijas laikraksta "Kathimerini" aptaujāto noraida apgalvojumus, ka uzbrukumi ir tikai dažu anarhistu grupu koordinētu protestu sērija. Savukārt 83% laikraksta "Ethnos" aptaujāto pauduši viedokli, ka grieķi nav apmierināti ar valdības reakciju uz nekārtībām.

Svētdien Grieķijas galvaspilsētā Atēnās pierimuši astoņas dienas ilgušie grautiņi, ko izraisīja 15 gadus veca zēna nāve. Tomēr pirmdien tiek plānoti jauni protesti.

Sestdien Atēnās notikušas galvenokārt miermīlīgas demonstrācijas. Taču sestdienas naktī aptuveni 100 jaunieši apmētājuši ar "Molotova kokteiļiem" policijas iecirkni, kur tiek turēts zēna slepkavībā apsūdzētais policists.

Svētdienas rītā no Grieķijas galvaspilsētas ielām pazuduši gan protestētāji, gan policija.

Pēc pēdējiem datiem, nemieros Grieķijā, kas aizsākās 6. decembrī, 70 cilvēki ievainoti, bet 400 aizturēti.

Jau ziņots, ka nemieri Grieķijā aizsākās pēc tam, kad kādas protesta akcijas laikā ticis nogalināts jaunietis. Policists, kurš raidījis nāvējošo lodi, apgalvo, ka tā zēnam trāpījusi rikošetā. Šāds ir arī ballistiskās ekspertīzes sākotnējais slēdziens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!