Foto: AFP/Scanpix

Sešas dabas aizstāvju organizācijas "Greenpeace" aktīvistes, kuras vēlējās pievērst pasaules uzmanību Arktikas problēmām un "Shell" plāniem iegūt tur naftu, ceturtdien vēlu vakarā uzrāpās Londonas augstceltnē "Shard" jumtā, līdz kuram sievietes ceļu mēroja pa šī Eiropas augstākā debesskrāpja sienu, ceturtdien vēsta ārvalstu masu mediji.

"The Telegraph" ziņo, ka sievietes sasniedza jumtu un mēģināja tur nostiprināt milzīgu plakātu ar Arktikas ainavu.

Sešas sievietes, kuras visas ir pieredzējušas alpīnistes, protestējot pret naftas kompānijas "Shell" plāniem veikt urbumus Arktikā, ceturtdien agri no rīta sākušas ceļu uz 310 metru augstās ēkas virsotni. Pievakarē viņas atzinušas, ka ir nogurušas un īsti nezina, kā varēs nokļūt lejā.

"Greenpeace" vēlas, lai teritorija ap Ziemeļpolu kļūtu par globālu rezervātu, kas pasargāts
Kompānija "Shell" izplatījusi paziņojumu, kurā norāda, ka respektē privātpersonu un organizāciju tiesības brīvi paust savu viedokli par kompānijas projektiem.

Jau vēstīts, ka Londonas debesskrāpis "Shard" atklāts pirms gada  - 2012. gada jūlijā.

Ēka ir 309,6 metrus augsta, tās celtniecībā izmantoti 11 tūkstoši stikla paneļu. Stikla virsmu laukums ir astoņu futbola laukumu izmērā. Debesskrāpī ir 44 lifti, to skaitā divstāvīgi. 95% no celtniecībā izmantotajiem materiāliem ir atkārtoti pārstrādāti. 

Fotoreportāžu no "Shard" atklāšanas var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!