Marseļas zvejnieki divas dienas neielaida ostā dabas aizsardzības organizācijas "Greenpeace" kuģi, kas mēģināja ienākt ostā pret tunča nozveju Vidusjūrā vērstās kampaņas ietvaros.
"Pēc divu dienu blokādes "Greenpeace" piekrita izvest savu kuģi "Rainbow Warrior II" no Marseļas līča.

"Greenpeace" apgalvo, ka nekontrolētā tunča nozveja jau novedusi pie to populācijas samazināšanas Vidusjūrā par 20% gada laikā. Organizācija aicina izsludināt tunča nozvejas moratoriju.

Zvejnieki šo aicinājumu neatbalsta, noraidot pārmetumus par nelegālo zveju un apgalvojot, ka moratorijs viņus izputinās.

"Rainbow Warrior II" pie Marseļas ostas sagaidīja 25 zvejas kuģi, kas traucēja dabas sargu kuģi un bloķēja izeju no ostas. Protestu dēļ no ostas netiek ārā divi pasažieru laineri, daži tankkuģi un sauso kravu kuģi.

Zvejnieki pieprasīja "Greenpeace" kuģim nekavējoties pamest Marseļas līci. Pilsētas varas iestādes, jau iepriekš paredzot šādu notikumu attīstību, aizliedza "Rainbow Warrior II" ienākšanu ostā, taču vēlāk tomēr atļāva kuģim tehnisko pieturu.

"Greenpeace" apsola izvest kuģi līdz ceturtdienas vakaram, taču neatmet cerības pārliecināt pasauli par nepieciešamību glābt tunci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!