Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga ar humoru reaģējusi uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina aizbildnieciskajiem izteikumiem un nomainījusi savu aprakstu tvitera profilā, dēvējot sevi vārdos, ar kādiem viņu raksturojis Putins.

16 gadus vecās aktīvistes profilā tviterī tagad lasāms - "Laba, bet slikti informēta pusaudze". Šādi Tūnbergu šonedēļ forumā Maskavā bija raksturojis Krievijas līderis.

Putins trešdien sacīja, ka atšķirībā no citiem nav sajūsmā par Tūnbergas neseno uzstāšanos ANO klimata samitā, jo nav pareizi "izmantot bērnus un pusaudžus pat šādu cēlu mērķu sasniegšanai".

Viņš pauda pārliecību, ka Tūnberga ir "laba meitene un gluži neliekuļota", tomēr pieļāva, ka viņai neviens nav paskaidrojis - "mūsdienu pasaule ir sarežģīta un daudzveidīga".

Ir slavējami, ka jauni cilvēki pievērš uzmanību vides problēmām, norādīja Putins, vienlaikus pieļaujot, ka ir kādi, kas ar Tūnbergu manipulē "paši savās interesēs". Viņš arī brīdināja, ka "pieaugušajiem ir jādara viss, ko viņi var, lai pusaudžus un bērnus neievestu bīstamās situācijās".

Iepriekš Tūnberga tviterī sevi raksturoja kā "ļoti laimīgu jaunu meiteni, kas ar cerībām raugās gaišā un brīnišķīgā nākotnē". Šādus vārdus Tūnbergai pēc viņas uzstāšanās ANO bija veltījis ASV prezidents Donalds Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!