Austrijas pilsētā Fukingā (Fucking) kārtējo reizi aktivizējies jautājums par pilsētas nosaukuma maiņu, pēc tam, kad kāds tūrists nozadzis pie vietējās iedzīvotājas mājas piestiprināto plāksnīti, kuru īpašniece aizvietojusi ar citu, izmainot pilsētas nosaukumu uz “Fuging”, vēsta ārvalstu mediji.

Pilsētas nosaukums ilgu laiku ir strīda objekts starp iedzīvotājiem un amatpersonām. Angļu valodā vārds "fucking" apzīmē dzimumaktu, tāpēc pilsētas nosaukums izraisa lielu ažiotāžu uz pilsētu atbraukušo tūristu vidū.

Jau vairākas reizes ir nozagta ceļa zīme ar pilsētas nosaukumu pie tās robežām. Pie zīmes neķītrās pozās regulāri fotografējas tūristi, tāpēc pie jautājuma par nosaukuma maiņu amatpersonas atgriežas vairākas reizes gadā.

Pilsētas vadībai neesot iebildumi par nosaukuma maiņu, tomēr lēmums jāpieņem tās iedzīvotāju vairākumam. Pēdējā vietējo iedzīvotāju aptauja liecina, ka par pilsētās nosaukuma maiņu ir tie, kas dzīvo tuvu zīmei ar pilsētas nosaukumu, bet pārējie pilsētas iedzīvotāji nosaukuma maiņā saskata tikai liekus tēriņus, stāsta Fukingas mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!