Foto: Wikipedia

Grieķi iesūdzējuši tiesā Vācijas žurnālu par vāka fotogrāfiju, kurā grieķu dievietei Afrodītei piekombinēts nepiedienīgs žests.

Grieķu sašutumu izraisījusi uz Vācijas žurnāla "Focus" vāka 2010.gada februārī publicētā kolāža, kurā slavenā Milosas Venēras statuja ir ietīta Grieķijas karogā un dievietei piekombinēta roka ar nepiedienīgu žestu.

Nedēļas izdevumu rotāja virsraksts "Krāpnieki eiro ģimenē", bet žurnālā bija apjomīgs raksts par Grieķijas parādu krīzi.

Fotogrāfija toreiz sacēla sašutumu vētru Grieķijā, Atēnu mēram Nikitam Kaklamanim pat atgādinot Vācijai par pusgadsimtu ilgo strīdu jautājumā par reparācijām, ko Vācijai vajadzētu samaksāt par Otrā pasaules kara laikā nodarītajiem zaudējumiem.

Skandāla iespaidā uz Grieķijas parlamentu pat tika izsaukts Vācijas vēstnieks, pieprasot paskaidrojumus par publikācijām Vācijas medijos.

Turklāt grupa grieķu advokāti iesnieguši prasību tiesā pret "Focus" izdevēju un 12 žurnālistiem, apsūdzot viņus par nomelnošanu un grieķu nacionālo simbolu apgānīšanu.

Novembra beigās notikušā tiesas sēdē tiesnesis neapmierināja "Focus" prasību noraidīt apsūdzības.

Nākamā tiesas sēde Atēnās paredzēta 9.decembrī.

Statuja, kas plašāk pazīstama kā Milosas Venēra, ataino grieķu dievieti Afrodīti. Tā tapusi aptuveni otrajā gadsimtā pirms mūsu ēras, taču gadu gaitā skulptūra zaudējusi abas rokas.

Slavenā statuja aplūkojama Luvras muzejā Parīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!