Ievērojams vairākums Grieķijas iedzīvotāju uzskata, ka viņu valsts nevar uzņemt vairāk imigrantu, liecina ceturtdien publicēts pētījums.
Uz jautājumu, vai Grieķija ir "sasniegusi savas robežas" imigrantu skaita ziņā, 88% respondentu atbildēja apstiprinoši, lai gan tāds pats daudzums savā apkaimē dzīvojošos imigrantus raksturoja kā miermīlīgus.

Grieķijā ir aptuveni miljons imigrantu, kas veido deviņus procentus no valsts iedzīvotāju skaita.

Divas trešdaļas nāk no kaimiņvalsts Albānijas, un daudzi grieķi viņus uzskata par etniski naidīgiem.

Vēl aptuveni 130 000 ir no Āzijas, galvenokārt no Pakistānas un Filipīnām, liecina ceturtdien izplatītais Grieķijas starptautisko ekonomisko sakaru institūta (IDOS) pētījums.

Tirgus pētījumu firmas VPRC veiktā aptauja arī parādīja, ka grieķu sabiedrībā nav vienprātības, kādas sekas migranti atstāj uz ekonomiku un sabiedrību.

Vairāk nekā 50% atzina, ka viesstrādniekiem bijis pozitīvs ieguldījums Grieķijas ekonomikā, taču tikpat liels skaits viņus apsūdzēja darbavietu atņemšanā grieķiem un 65% viņus vaino par it kā augošo noziedzības līmeni.

Lai gan 68% uzskata, ka migranti nerada draudus pareizticībai, katrs otrais iebilst pret mošejas celtniecību Atēnās.

Migrantus pārstāvošās organizācijas regulāri rīko demonstrācijas Atēnās, no kurām pēdējā notika pagājušās nedēļas nogalē, pieprasot vienkāršot likumdošanu.

Vairums imigrantu no Āzijas ir liegts atvest uz Grieķiju savas ģimenes un viņi grieķu sabiedrībā tiek uzskatīti par svešajiem, liecina IDOS pētījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!