Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Netālu no Kavalas Grieķijas ziemeļos sestdien avarējusi Ukrainas kravas lidmašīna ar nezināmu kravu, tādēļ svētdien notikuma vieta tiks pārbaudīta ar bezpilota lidaparātu.

Grieķijas valsts televīzija vēstīja, ka armijas, sprāgstvielu un Grieķijas Atomenerģijas komisijas eksperti notikuma vietu pārbaudīs ar bezpilota lidaparātu pirms tur nosūtīt ekspertus, jo ir bažas par to, ka krava varētu būt toksiska.

Lidmašīna "Antonov An-12" avarēja sestdienas vakarā netālu no Palaiohori ciema, informēja ugunsdzēsēji.

Aculiecinieku sociālajos tīklos publiskotie video liecina, ka lidmašīnu, ietriecoties zemē, pārņēma lielas liesmas, tomēr tā dega jau pirms sasniedza zemi.

Sestdienas vakarā cilvēkiem, kas dzīvo divu kilometru rādiusā ap avārijas vietu, tika lūgts palikt mājās un uzlikt sejas aizsargmasku.

Svētdien slimnīcā nogādāti divi ugunsdzēsēji, kuriem toksisko dūmu dēļ radušās grūtības elpot.

Aculiecinieki stāstīja, ka lidmašīna deg un ir atskanējuši sprādzieni.

Medijos izskanējis, ka lidmašīna bija ceļā no Serbijas uz Jordānu, un pilots ziņojis par dzinēja problēmām un lūdzis atļauju veikt avārijas nolaišanos netālu esošajā Kavalas lidostā, tomēr avarēja 40 kilometrus no tās.

Oficiāla apstiprinājuma par lidmašīnā esošo cilvēku skaita nav, bet Grieķijas valsts televīzija ERT vēstīja, ka Ukrainas lidmašīnā esot bijuši astoņi cilvēki un 12 tonnas "bīstamas kravas".

Kāds ugunsdzēsējs žurnālistiem teicis, ka sākotnējā informācija liecina, ka lidmašīnā bija munīcija.

Lidmašīna avarēja divus kilometrus no apdzīvotas vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!