Gandrīz 400 Grieķijas ierēdņiem draud tiesvedība par nespēju pamatot savus ienākumus atbilstoši pretkorupcijas likuma prasībām, otrdien paziņoja varasiestādes.

Pēc pirmās veiktās šāda veida inspekcijas par vēl 30 ierēdņiem tiks ziņots prokuroriem, jo viņu banku kontu pārbaude atklāja ienākumus un līdzekļus, kas nesaskan ar viņu algām, paziņoja ģenerālinspektora birojs.

Kā prasa korupcijas apkarošanas pasākumi, aptuveni 6500 ierēdņu ir jāpamato savi ienākumi, sacīja valsts administrācijas ģenerālinspektors Leandrs Rakincis.

Līdzīgas prasības attiecas arī uz tiesnešiem un deputātiem, "taču praksē inspekcijas gandrīz netiek veiktas", sacīja Rakincis.

Pretkorupcijas organizācija "Transparency International" pagājušajā mēnesī paziņoja, ka grieķi arvien vairāk izmanto kukuļus, lai paātrinātu gan valsts, gan privātā sektora darbību.

Pagājušajā gadā vairāk nekā 13% grieķu maksājuši kukuļus un visvairāk maksāts slimnīcām, nodokļu dienestiem un pilsētplānošanas departamentiem, liecināja sešus mēnešus ilgušas 6000 cilvēku aptaujas rezultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!