Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Diviem Krievijas pilsoņiem Grieķijā tiesa šonedēļ piespriedusi pa 300 gadiem cietumā par nelegālo migrantu pārvadāšanu, vēsta aģentūra TASS.

Paši notiesātie savu vainu noliedz un apgalvo, ka internetā atraduši darbu uz kruīzu kuģa tūristu pārvadāšanai. Starptautiskās cilvēktiesību komitejas Krievijas nodaļas viceprezidents Ivans Meļņikovs norāda, ka pilsoņus iegāzuši darba devēji.

Viņš stāsta, ka neitrālajos ūdeņos pie kuģa pietauvojušās vairākas laivas, no kurām uz klāja iekāpuši 60 migranti, bet kuģa pārējā komanda tieši pretēji – pārkāpuši laivās. Krievijas pilsoņi nolēmuši, ka nevar pamest ļaudis jūrā un palikuši uz klāja, apgalvo Meļņikovs. Tā kā ar kuģa vadību viņi galā nav tikuši, tad padevuši trauksmes signālu.

Cits kuģis uzņēmis cilvēkus un nogādājis Grieķijā.

Pamatīgais soda termiņš veidojas no tā, ka par katru no nelegāli ievestajiem migrantiem pienākas 7 līdz 12 gadu cietumsods.

Šī nav pirmā reize, kad Grieķijā par nelegālo migrantu pārvadāšanu notiesāti Krievijas pilsoņi. Jau jūlijā divi krievi sodīti ar 253 gadu ieslodzījumu, bet janvārī un februārī četriem Krievijas pilsoņiem piesprieda katram pa 395 gadiem, raksta portāls "Meduza".

Pašlaik Grieķijas cietumos spriedumu par šādiem pašiem pārkāpumiem gaida vairāk nekā divdesmit Krievijas pilsoņi, papildina portāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!