Grieķijas policija iznīcinājusi nelegālo imigrantu nometni, kas bija izveidota ostas pilsētas Patras nomalē un kurā pārsvarā mitinājušies bēgļi no Afganistānas, raksta ārvalstu mediji.

Daļu mājokļu policijas akcijā līdz ar zemi nolīdzināja buldozeri, daļu iznīcināja ugunsgrēks, kura cēloņi palikuši nezināmi. Policija apcietināja aptuveni simt bijušo nometnes iemītnieku.

Nometnes likvidēšana ir policijas reakcija uz Patras iedzīvotāju daudzkskaitlīgajām sūdzībām par nometni un biežajām afgāņu un somāliešu imigrantu grupējumu sadursmēm.

"BBC News" žurnālisti izsaka viedokli, ka Patras nometnes likvidēšana izraisīs imigrantu pārcelšanos uz citām valstīm. Daļa imigrantu jau devusies pa sauszemi uz Grieķijas pierobežu ar Bulgāriju un Maķedoniju. Savukārt daļa pēc žurnālistu domām izmantos nelegālo pārvadātāju pakalpojumus, lai tiktu uz Itāliju. Šāds ceļojums "melnajā tirgū" maksājot līdz 8000 dolāriem.

12 pastāvēšanas gadu laikā nelegālā nometne bija attīstījusies tiktāl, ka tajā darbojusies pat sava mošeja. Pirms pusgada nometnē mitinājušies apmēram pusotrs tūkstotis imigrantu, taču pēc policijas reidu sērijas iemītnieku skaits samazinājies līdz aptuveni 200.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!